Custom Fields
Re-Envisioned
Support General Broken after update? Meta-Box Builder 4

  • Creator
    Topic
  • #24246
    Resolved jw_bln
    Participant

    For me the same:
    Creating new field-groups in UI is possible.
    But as soon as you change something later or you trash/restore it will misbehave (e.g. conditional logic not working) or even not showing up in admin.
    Seems different people having issues with the new version...

    In case of not showing the fields in the Admin-UI the following error is existing:
    react-dom.min.js?ver=16.13.1:125 TypeError: Cannot read property 'controls' of undefined
    at app.js?ver=4.0.0:13
    at we (react-dom.min.js?ver=16.13.1:84)
    at zj (react-dom.min.js?ver=16.13.1:226)
    at Th (react-dom.min.js?ver=16.13.1:152)
    at tj (react-dom.min.js?ver=16.13.1:152)
    at Te (react-dom.min.js?ver=16.13.1:146)
    at react-dom.min.js?ver=16.13.1:61
    at unstable_runWithPriority (react.min.js?ver=16.13.1:25)
    at Da (react-dom.min.js?ver=16.13.1:60)
    at Pg (react-dom.min.js?ver=16.13.1:61)

    How long will a fix need - maybe it's better to go back to the older version until all is tested correctly?
    I found the changelog: https://metabox.io/plugins/meta-box-aio/changelog/
    But where I can find the download of the pre-versions?

    Best regards

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 14 total)
  • Author
    Replies
  • #24269
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi,

    Can you please follow the first step of Debugging Information?
    https://metabox.io/support/topic/how-to-create-a-new-topic/

    Then clear the browser cache and check this issue again. You can also share a screen record or screenshots when manipulating the field groups, I will try to reproduce the issue on my end.

    #26727
    Yumikom
    Participant

    I am in great trouble.
    I have the same problem.

    When I edit the data created in the original old builder and save it in the new builder, nothing is displayed. I'm at a loss.

    There are a lot of errors in Jacascript.

    All I edited was to add a piece of this custom field that specifies a specific fixed page ID in the conditional logic.
    This site is multi-site.

    Looks like a very incomplete program.

    
    custom-admin-style.css:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
    jquery-migrate.min.js?ver=3.3.2:2 JQMIGRATE: Migrate is installed, version 3.3.2
    post.js?ver=4.1.0:7 Uncaught DOMException: Failed to execute 'querySelector' on 'Document': '#2020-12-17-815 .handle-actions' is not a valid selector.
        at addIcon (https://example.net/wp-content/plugins/meta-box-builder/assets/js/post.js?ver=4.1.0:7:26)
        at Array.forEach (<anonymous>)
        at https://example.net/wp-content/plugins/meta-box-builder/assets/js/post.js?ver=4.1.0:13:38
        at https://example.net/wp-content/plugins/meta-box-builder/assets/js/post.js?ver=4.1.0:14:4
    react-dom.min.js?ver=16.13.1:125 TypeError: Cannot read property 'controls' of undefined
        at app.js?ver=4.1.0:13
        at we (react-dom.min.js?ver=16.13.1:84)
        at zj (react-dom.min.js?ver=16.13.1:226)
        at Th (react-dom.min.js?ver=16.13.1:152)
        at tj (react-dom.min.js?ver=16.13.1:152)
        at Te (react-dom.min.js?ver=16.13.1:146)
        at react-dom.min.js?ver=16.13.1:61
        at unstable_runWithPriority (react.min.js?ver=16.13.1:25)
        at Da (react-dom.min.js?ver=16.13.1:60)
        at Pg (react-dom.min.js?ver=16.13.1:61)
    Me @ react-dom.min.js?ver=16.13.1:125
    app.js?ver=4.1.0:13 Uncaught (in promise) TypeError: Cannot read property 'controls' of undefined
        at app.js?ver=4.1.0:13
        at we (react-dom.min.js?ver=16.13.1:84)
        at zj (react-dom.min.js?ver=16.13.1:226)
        at Th (react-dom.min.js?ver=16.13.1:152)
        at tj (react-dom.min.js?ver=16.13.1:152)
        at Te (react-dom.min.js?ver=16.13.1:146)
        at react-dom.min.js?ver=16.13.1:61
        at unstable_runWithPriority (react.min.js?ver=16.13.1:25)
        at Da (react-dom.min.js?ver=16.13.1:60)
        at Pg (react-dom.min.js?ver=16.13.1:61)
    custom-admin-style.css:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
    
    
    #26728
    Yumikom
    Participant

    Hi,

    It seems that the path where wordpress is installed is different, which is displayed in the Javascript error. In fact, I'm installing in a directory instead of the document root.

    Best regards,
    Yumikom

    #26733
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi Yumikom,

    If you've upgraded Meta Box Builder from version 3.x to 4.x and the field groups disappear, please follow this note to force migrating fields again https://docs.metabox.io/extensions/meta-box-builder/#upgrade.

    #26738
    Yumikom
    Participant

    Hi,

    When I saved the json that exported the original unbroken Custom fieled, all the Settings values ​​disappeared.

    Furthermore, even if you set and save Settings again, the settings are not saved at all. No matter how many times you do it.

    I also tried the Upgrade URL that was sent to me, but nothing happened and nothing changed.

    I'm having trouble with so many projects being adversely affected, please tell me how to avoid builder glitches, such as reverting to an older builder.

    Best regards,
    Yumikom

    #26747
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi,

    Please export the field groups (JSON file) then share them here. I will try to import it to my local site to check the issue.

    #26765
    Yumikom
    Participant

    Hi Long,

    It contains customer-specific field names and cannot be published here.
    If possible, I would like to pass the file directly by e-mail etc., so please let me know a good way.

    Best regards,
    Yumikom

    #26772
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi,

    Please share the information via this contact form https://metabox.io/contact/, I will help you to check it.

    #26865
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi Yumikom,

    Please update the newest version of MB Builder 4.1.2 or MB AIO 1.13.7 to fix the issue. Let me know how it goes.

    #26868
    Yumikom
    Participant

    Hi Long,

    I tested it in an updated state. However, when I saved it, the Conditional Logic conditions were no longer determined, and the bug that the Settings state returned to the default was not fixed and the situation did not change.

    Best regards,
    Yumikom

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.