Custom Fields
Re-Envisioned
Support MB Custom Post Type «Custom archive slug» doesn't work

  • Creator
    Topic
  • #29613
    Resolved Eugene
    Participant

    Am I doing something wrong or is it a bug?

    Previously used CPT UI.
    Now using Metabox AIO.

    Basic thing:
    1. Adding CPT (e.g. Portfolio). Only slug and publish. Default setting. — It's work.
    2. Adding Post to Portfolio. Only Title and publish. — It's also ok.
    3. Then I trying to change «Custom archive slug» (e.g. Projects) in Advanced tab — doesn't work. Permalink has default slug Portfolio in this case. «Has archive» is on.
    If I change «Custom rewrite slug» option both permalinks changing. Archive and Post.
    Permalinks setting in «Settings > Permalinks» also re-save after make changes.
    Make clean install of WordPress — same trouble.

    No caching plugin installed.
    Metabox and Metabox AIO — latest versions.
    With CPT UI plugin at the same WordPress install everything works as expected without problem.

    It feels like I'm doing something wrong… or not 😅
    Thanks for advice.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Replies
  • #29619
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi Eugene,

    Please try to use the option Custom rewrite slug to change the archive slug. Screenshot https://imgur.com/vx4cQjW.

    Let me know how it goes.

    #29623
    Eugene
    Participant

    Hi,

    That function works, as I said before.
    I change it to «portfolio-item» for example. — https://imgur.com/a/yPWe67Z

    Now archive url changes to mysite/portfolio-item/
    and posts url also changes.

    Then if I change «Custom archive slug» option to «projects» for example — nothing happens.
    https://imgur.com/a/UKHDNql

    Archive and posts urls are the same — portfolio-item.

    If I remove «Custom rewrite slug» everything reverts to default CPT slug.

    #29641
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi,

    Thank you for your explaination.

    I've informed the development team to check this issue and get back to you later.

    #29731
    Eugene
    Participant

    Any info about issue?

    #29732
    Long Nguyen
    Moderator

    Hi,

    This issue has been fixed in the new version 2.2.1. Please update this plugin and re-check the issue.

    #29735
    Eugene
    Participant

    Manually updated CPT plugin inside AIO package — now it works 🙂
    It seems I chose the wrong forum for the issue description.
    CPT inside Metabox AIO will also be fixed with next update?

    Thank you.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.